Maandelijkse Archieven: Augustus 2024

  1. Hoe kies je de juiste hamer

    Hamers zijn belangrijke gereedschappen in elke professionele werkplaats. Of je nu een ervaren timmerman, steigerbouwer of metaalbewerker bent. De keuze van de juiste hamer kan aanzienlijke invloed hebben op de efficiëntie en precisie van je werk. Een goed gekozen hamer verhoogt niet alleen je productiviteit, maar vermindert ook de kans op fouten. Verschillende hamers zijn ontworpen voor specifieke toepassingen en materialen, wat betekent dat het selecteren van de juiste tool zeer belangrijk is voor het behalen van optimale resultaten. Welke hamer past het beste bij jouw vakgebied, en waar moet je op letten bij de aanschaf? In deze blogpost verkennen we de verschillende typen hamers, waaronder de bankhamer en de scaff-hamer, en bieden we waardevolle inzichten voor het maken van een weloverwogen keuze.

    Soorten hamers: Welke hamer heb je nodig?

    Er zijn verschillende soorten

    Lees meer »
  2. Hoe kies je de juiste werfpuntratel

    Werfpuntratels zijn onmisbare gereedschappen voor iedereen die werkzaam is in de (steiger)bouw- en constructiesector. Deze krachtige handgereedschappen maken het mogelijk om met precisie en gemak te werken, zelfs in de meest uitdagende omgevingen. Als je van plan bent een werfpuntratel aan te schaffen, is het belangrijk om op een aantal belangrijke factoren te letten. In deze blog bespreken we de belangrijkste overwegingen en geven we enkele nuttige tips en tricks voor het gebruik van werfpuntratels.

    Wat is een werfpuntratel?

    Een werfpuntratel is een handgereedschap dat ontworpen is om bouten en moeren in krappe ruimtes aan te draaien of los te maken. Het unieke ontwerp van deze ratel maakt het mogelijk om snel en efficiënt te werken zonder dat je het gereedschap volledig hoeft te verwijderen en opnieuw te plaatsen bij elke draaiing. Dit is vooral handig bij werkzaamheden waarbij je beperkte

    Lees meer »