Maandelijkse Archieven: September 2024

  1. Alles wat je moet weten over valbeveiliging: Een gids voor veilig werken op hoogte

    Als je op hoogte werkt, zoals bij het monteren van zonnepanelen, het reinigen van gevels of het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen, is valbeveiliging van cruciaal belang. Deze systemen helpen niet alleen bij het voorkomen van ernstige ongelukken, maar zorgen ook voor gemoedsrust terwijl je je werk uitvoert. Valbeveiliging beschermt niet alleen je leven, maar zorgt er ook voor dat je veilig en efficiënt je werk kunt doen. In deze blogpost leggen we uit hoe valbeveiliging werkt, waar het aan moet voldoen, hoe oud het mag zijn en of het verplicht is.

    Lees meer »
  2. Veiligheidsschoenen: Wat is s1, s2 en s3 normering?

    Veiligheidsschoenen zijn een belangrijk onderdeel van persoonlijke beschermingsmiddelen op veel werkplekken. Ze beschermen niet alleen tegen mechanische en chemische gevaren, maar zorgen ook voor comfort en duurzaamheid gedurende de werkdag. In Europa worden veiligheidsschoenen gecategoriseerd volgens specifieke normen die aangeven aan welke veiligheidseisen ze voldoen. In dit artikel leggen we de verschillende normeringen uit: S1, S2, S3, en andere, en wat ze voor jou betekenen.

    Lees meer »
  3. Hoe kun je zien dat iets waterpas is?

    Of je nu een ervaren klusser bent of net begint met klussen, een waterpas is een onmisbaar stuk gereedschap in je gereedschapskist. Maar wat is een waterpas precies, en hoe gebruik je dit gereedschap om ervoor te zorgen dat je werk altijd perfect recht is? In dit artikel duiken we diep in de wereld van waterpassen en geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

     

    Wat is een waterpas?

    Een waterpas is een instrument dat wordt gebruikt om te bepalen of een oppervlak precies horizontaal of verticaal is. Het apparaat maakt gebruik van een vloeistof en een luchtbel om deze meting uit te voeren. Deze luchtbel bevindt zich in een glazen buisje, en door te kijken naar de positie van de luchtbel, kun je bepalen of een oppervlak recht is. Waterpassen worden veelvuldig gebruikt bij allerlei klussen, van het ophangen

    Lees meer »
  4. Hamerhouder lang vs. kort

    Een hamerhouder kan een grote invloed hebben op de efficiëntie van jouw werkzaamheden. Geen situaties meer dat je misgrijpt op je hamer, omdat hij ergens anders ligt. Door de juiste hamerhouder te kiezen, zorg je ervoor dat je altijd georganiseerd en klaar voor actie bent. Bovendien kan het je werktempo aanzienlijk verhogen door je gereedschap altijd binnen handbereik te hebben. Bij 4ToolFreaks vind je zowel de korte als de lange hamerhouder, maar wat zijn precies de verschillen en welke past het beste bij jouw werkwijze? In deze blog nemen we je mee in de kenmerken en voordelen van beide varianten, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw specifieke behoeften en werkstijl.

    De lange hamerhouder

    De lange hamerhouder

    Lees meer »
  5. Top 6 voordelen van een tool lanyard

    In veel beroepen waar gewerkt wordt op hoogte of in omgevingen waar gereedschap gemakkelijk kan vallen, is een tool lanyard onmisbaar. Dit eenvoudige stuk gereedschap biedt talloze voordelen op het gebied van veiligheid, efficiëntie en productiviteit. Het helpt bij het voorkomen van ongevallen en vermindert de kans op beschadigd gereedschap. Bovendien bespaart het tijd en kosten door gereedschap op zijn plaats te houden. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op de top 6 redenen waarom een tool lanyard een onmisbare aanvulling is op jouw valbeveiliging gereedschap.

    Lees meer »